Nieuwe balans zoeken

Op dit moment ben ik erg bezig met mijn nieuwe balans zoeken. Doordat we zo’n drukke klusvakantie hebben gehad ben ik gewoon nog moe. En vind ik het op en top voor mezelf zorgen even heel uitdagend.

Photo by Charles Deluvio on Unsplash

Wat is dan nu belangrijk voor me? Rust nemen, goed voor mezelf zorgen, balans houden. Dus niet de hele dag in bed liggen, hoewel dat erg aantrekkelijk lijkt nu. Het is belangrijk om dit te doorbreken. Dus juist wel, met mate, bewegen. Buiten zijn. Gisterenavond heb ik lekker nog een uurtje gefietst naar onze vrienden in Stiphout (die met die heerlijk ijsjes!) en dan is het heerlijk om buiten te zijn en even een kopje thee te drinken.

Dit is hoe ik dit wel vaker doe, ik weet wat ik voel, maar wat heb ik dan echt nodig? Het lijkt zo aantrekkelijk om bij moeheid te gaan slapen maar als je in de nacht voldoende slaapt dan ligt het misschien aan iets anders. Vroeger deed ik dit trouwens wel, dan sliep ik hele dagen en knapte er ook niet van op. Nu weet ik dat dan juist bewegen en de balans weer zoeken heel belangrijk is. Mijn voedingspatroon is goed, dat weet en voel ik. Het is nu zaak dat ik stap voor stap mijn Me-Time weer oppak. Vandaag (ik schrijf dit om 9:30uur) wil ik tussen 11 en 12 uur mijn Me-Time pakken. Lekker yoga oefeningen doen, mediteren, schrijven, affirmaties zorgen voor mezelf. Dit werkt voor mij heel erg goed. 

En voor jou? Wat heb jij nodig? Waar verlies jij je energie? Op welk gebied kun je beter voor jezelf gaan zorgen? Als je heel eerlijk naar jezelf bent dan weet je hier het antwoord wel op. En dan kun je hier stap voor stap mee aan de slag.

Mijn dagelijkes meditatie ritueel

Maar om je misschien toch een beetje op weg te helpen hierbij mijn tips:
Dus als je moe bent en al meer dan voldoende slaapt moet je gaan kijken wat je verder nog kunt doen. Waarom ben je moe? Als het iets medisch is dan is het een ander verhaal. Maar als het is omdat je over je grens bent gegaan en je gewoon overprikkeld bent dan is het in mijn ogen belangrijk om je balans weer te zoeken. Zorg dat je geaard bent, mediteer, zorg voor minder prikkels in je leven en leer luisteren naar wat je lichaam nodig heeft. Leer contact maken met je lichaam.

Aantal Reacties: 0

Reageren ?Plaats een reactie! (s.v.p. maximaal 600 woorden)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Mail mij als anderen ook een reactie plaatsen.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor mijn Nieuwsbrief!

Recente Berichten

Welzijnspraktijk CorpoSano
5.0
powered by Facebook
Stan van Asten
Stan van Asten
2019-01-14T13:45:29+0000
Hallo Karin van Ulft, Bedankt voor de balans in mijn lichaam. Als ondernemer ben ik hele dagen van 's ochtends tot 's avonds laat druk in de weer met van alles en nog wat. Zoals jij weet brengt dit vaak stress en innerlijke onrust met zich mee! Tijdens onze sessies maak je mij hier bewust van en weet jij mij op te laden. Ga zo door met jouw praktijk, je bent erg goed in je werkzaamheden! Met vriendelijke groet, Stan van Asten SocialMediation.nl
Angelique Soors
Angelique Soors
2019-01-07T22:21:26+0000
Vandaag (weer) mogen genieten van een heerlijke, ontspannen massage van Karin. Karin, zoals jij voelt wat een ander nodig heeft en daar invulling aan geeft...echt top! Tot snel weer! Liefs, Angelique
Meer recensies vind je hier !