Verander moet in ik wil

Ben jij ook zo iemand die veel van zichzelf moet! Altijd druk en het gevoel dat je overspoeld wordt? Verander dan het moeten eens in ik wil en voel hoe dit anders is voor je systeem.

We moeten altijd zo veel, hoor ik om me heen. En heel eerlijk dat is ook lang mijn gedachtegang geweest (en soms nog wel hoor). Maar sinds ik het moeten ben gaan veranderen in ik wil voelt het heel anders. Ik zal je uitleggen hoe ik dat gedaan heb.

 

Als ik moet, dan is het iets wat ik me heb laten opleggen, iets wat me overkomt, iets waar ik geen macht over heb. Op het moment dat ik dit besefte kon ik het gaan veranderen in ik wil. Alles wat ik namelijk vandaag de dag heb is een gevolg van een keuze in het verleden, bewust of onbewust. Dat ik nu tijd en ruimte voor mezelf heb om me te ontwikkelen en mijn praktijk op te bouwen is doordat ik mijn baan heb opgezegd. Maar een gevolg daarvan is ook dat we met momenten wat financiële uitdagingen hebben.

Het zijn allemaal gevolgen van mijn keuzes. Misschien denk je nu, ja maar ik heb niet gekozen dan denk maar eens heel diep na of het toch echt geen gevolg van een onbewuste keuze in je leven is. Als je dit namelijk echt beseft voelt het anders, dan heb je namelijk macht over je eigen leven en de keuzes.

Dat voelt gewoon echt heel anders en ook heel vrij. Dit schrijf ik nu heel makkelijk, zo is het natuurlijk niet altijd. Dit is een proces van langere tijd geweest en gaat soms nog met vallen en opstaan. Maar ik zie nu steeds makkelijker en sneller hoe ik zelf de hand ergens in heb gehad en dus ook altijd kan bijsturen als een richting of uitkomst me niet bevalt.

Ga daarom stil staan bij al je moeten en schrijf ze eens voor jezelf op om hier duidelijkheid in te krijgen. En ga eerlijk voor jezelf na waarom je dit moet, en of je het kunt veranderen in willen.

Succes!

Aantal Reacties: 0

Reageren ?Plaats een reactie! (s.v.p. maximaal 600 woorden)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Mail mij als anderen ook een reactie plaatsen.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor mijn Nieuwsbrief!

Recente Berichten

Welzijnspraktijk CorpoSano
5.0
powered by Facebook
Stan van Asten
Stan van Asten
2019-01-14T13:45:29+0000
Hallo Karin van Ulft, Bedankt voor de balans in mijn lichaam. Als ondernemer ben ik hele dagen van 's ochtends tot 's avonds laat druk in de weer met van alles en nog wat. Zoals jij weet brengt dit vaak stress en innerlijke onrust met zich mee! Tijdens onze sessies maak je mij hier bewust van en weet jij mij op te laden. Ga zo door met jouw praktijk, je bent erg goed in je werkzaamheden! Met vriendelijke groet, Stan van Asten SocialMediation.nl
Angelique Soors
Angelique Soors
2019-01-07T22:21:26+0000
Vandaag (weer) mogen genieten van een heerlijke, ontspannen massage van Karin. Karin, zoals jij voelt wat een ander nodig heeft en daar invulling aan geeft...echt top! Tot snel weer! Liefs, Angelique
Meer recensies vind je hier !