Wat een maand en wat een ontdekkingen tot nu toe!

De titel zegt het al, deze maand heeft me verrast. Waar ik september vol goede moed begon om er een energieke maand van te maken heb ik nu halverwege de maand een stapje terug mogen zetten.

Druk, compleet uitgeput maar niet toe kunnen geven aan de rust die nodig is.

25 september is het nationale vitaliteitsdag en wat komt deze dag mij als geroepen. Wat heeft het mij goed geholpen om stil te staan bij mijn vitaliteit. Ik dacht dat ik zo goed bezig was. Mij krijgen ze niet meer klein. Maar ik voelde ook dat er iets niet klopte. Ik bleeft vage klachten van mijn bijholtes houden en me moe voelen. En zeker bij aanhoudende klachten gaan bij mij de alarmbellen rinkelen, steeds harder. Wat is er aan de hand? Wat pak ik niet op? Waar loop ik mezelf voorbij?

Vaak komt er op zo’n moment iemand in mijn gedachten voorbij die me verder kan helpen en mijn acupuncturist kwam al weet een tijdje voorbij in mijn gedachte, maar heel dom negeerde ik dit signaal. Terwijl ik zo goed weet hoe belangrijk het voor mij is om hier naar te luisteren.
Nu twee behandelingen verder heb ik ontdekt hoe ik mezelf voorbij ben gelopen, ik heb een hele tijd op mijn tenen gelopen en kwam niet meer tot rust. Het erge is dat ik mezelf zelfs overprikkeld hield door in mijn rust momenten de prikkels op te zoeken. Denk hierbij aan geluid (podcast), beeldschermen (tv, internet, spelletje op mobiel. Ik stond mezelf, onbewust, niet toe om tot rust te komen en te voelen wat ik nu nodig had.

Een mooie tekening hoe overprikkeld kan voelen.

Na mijn tweede behandeling afgelopen dinsdag merk ik dat mijn energiepeil weer langzaam begint te stijgen en wat mooier is ik geeft iedere dag een klein beetje meer toe aan de rust die ik nodig heb. Overdag heb ik veel minder prikkels om me heen en laat ik mezelf steeds minder verleiden tot het kijken naar schermen.
Hierdoor komt mijn hele systeem tot rust. Vandaag merk ik ook dat het strenge er weer vanaf aan het gaan is, ik ben meer in het moment. Wat heb ik nu nodig? Waar heb ik behoefte aan? Waar wordt ik blij van?
Grappig is dat ik meteen merk dat ik weer creatiever ben, ik heb weer gefröbeld, heb heerlijke tomatensaus met tomaten uit eigen tuin gemaakt, ben weer aan het creëren en deel veel meer wat me echt bezig houdt ipv het mooie gewenste plaatje.

Kortom ik ben blij en dankbaar voor diegene die 25 september tot nationale vitaliteitsdag hebben uitgeroepen want het heeft mijn weer broodnodige inzichten en helderheid gegeven. 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor mijn Nieuwsbrief!

Recente Berichten

Welzijnspraktijk CorpoSano
5.0
powered by Facebook
Stan van Asten
Stan van Asten
2019-01-14T13:45:29+0000
Hallo Karin van Ulft, Bedankt voor de balans in mijn lichaam. Als ondernemer ben ik hele dagen van 's ochtends tot 's avonds laat druk in de weer met van alles en nog wat. Zoals jij weet brengt dit vaak stress en innerlijke onrust met zich mee! Tijdens onze sessies maak je mij hier bewust van en weet jij mij op te laden. Ga zo door met jouw praktijk, je bent erg goed in je werkzaamheden! Met vriendelijke groet, Stan van Asten SocialMediation.nl
Angelique Soors
Angelique Soors
2019-01-07T22:21:26+0000
Vandaag (weer) mogen genieten van een heerlijke, ontspannen massage van Karin. Karin, zoals jij voelt wat een ander nodig heeft en daar invulling aan geeft...echt top! Tot snel weer! Liefs, Angelique
Meer recensies vind je hier !